Керівник молодіжного відділу разом з молоддю Вінниці взяв участь у фестивалі Orthofest

03.08.2021

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія керівник молодіжного відділу єпархії, протоієрей Миколай Дуднік разом з вінницькою молоддю, взяли участь у молодіжному православному фестивалі Orthofest, котрий був організований Синодальним відділом у справах молоді Української Православної Церкви.

Подія якої чекали на протязі довгого часу, стала одною із найяскравіших у цьому році. Велика кількість учасників, неймовірні враження та нові знайомства.
Розпочався фестиваль із спільної хресної ходи у Києві від Володимирської гірки до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Далі реєстрація та комфортний трансфер у Клавдієво-Тарасівку, до місця дислокації таборового містечка.

Історія фестивалю розпочалась з одноіменного міста зі своїми вулицями та жителями. На кожній вулиці живе священик та фенікси (волонтери що горять своєю справою). Сосновий ліс та неподалік чудове озеро, ось власне дві природні локації серед яких розгорнулося наметове містечко.
Ранкові та вечірні молитви, розпочинали та завершували день усіх учасників, але крім того спільні молитовні піснеспіви перед початком трапези і по їх завершенню лунали на кожній вулиці.
Ранкова зарядка та пробіжка, купання на озері оздоровлювали жителів наметового містечка. Щодня у програмі міста для жителів Orthofest були заплановані цікаві події. Духовна бесіда з архієпископом Обухівським Іоною (Черепановим) керівником Синодального відділу у справах молоді, та майстер клас по дзвонарству.

Виступ віце-ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії епископа Новосанжарського Веніаміна (Погребного) та переможця конкурсу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка. Також своїми знаннями з учасниками фестивалю поділився ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр (Стойчев). Владика ректор розповів про намагання Константинопольського Патріархату втручатись у внутрішні справи Української Православної Церкви, а також про першість у Православній Церкві та відповів на питання присутніх, в яких зокрема доторкнулись питань основ християнського та догматичного вчення Церкви.

Також серед спікерів виступали заслужений лікар України, кандидат медичних наук та лікар-хірург протоієрей Ростислав Валіхновський. Священник розповів про пластичну хірургію, вакцинацію та відповів на актуальні питання.

У розважальній програмі приймали участь відомі гурти та естрадні виконавці такі як  O.torvald, sky, кавер-група Френди. З яскравим виступом до учасників фестивалю приїхала театральна майстерня Олени Лазович з виставою «Квіти для Єлизавети». Феєричний майстер-клас «Майстерність публічного мовлення» від відомого українського письменника, історика та філософа Густава Водічки. Також були і інші майстер-класи з випікання хліба, флористики миловаріння та багато іншого.
Бажаючі могли презентувати свій талант та виступити на головній сцені міста. Щоденні посиденьки біля багаття, піснеспіви, розповіді та чаювання стали невід’ємною частиною Orthofest.

Вся історія фестивалю була б неповною якби не нічна Божественна літургія та Євхаристійне єднання навколо Чаші Христової.
Богослужіння очолив архієпископ Обухівський Іона, якому співслужили організатори, учасники та гості фестивалю у священному сані.
Більшість учасників приступили до Таїнств Сповіді та Причастя.

Завершився фестиваль так як і розпочався з молитви.
Підводячи підсумки хочеться подякувати Богу за неймовірних людей, організаторам за високопрофесійну роботу.
Вінницька молодь разом з протоієреєм Миколаєм Дудніком стали тими щасливцями з якими трапилась така яскрава пригода як Orthofest.

Керівник молодіжного відділу Вінницької єпархії
протоієрей Миколай Дуднік

Детально про фестиваль можна переглянути за посиланням на Facebook: https://m.facebook.com/ORTHOFEST?fref=nf

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024