Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю УПЦ в день пам‘яті прп. Антонія Печерського

23.07.2021

23 липня 2021 року, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, начальника усіх руських ченців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Успенської Києво-Печерської лаври.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Мукачівський і Ужгородський Феодор, Кам’янський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобельський Никодим, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Ніжинський і Прилуцький Климент, Вінницький і Барський Варсонофій та сонм архієреїв і священиків УПЦ.

Участь у богослужінні взяли священники з делегації від Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви. Богослужбові піснеспіви виконував зведений хор братії Лаври та студентів Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Полікарпа (Линенко).

Після співу запричасного вірша до численних паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді звернувся митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

По завершені лутргії митрополит Варсонофій привітав Керуючого справами УПЦ митрополита Антонія з днем Небесного покровителя.

Священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Владикою звершили хресний хід до Ближніх печер обителі, де відбувся молебень з молитвою преподобному Антонію.

Після відпусту Предстоятель привітав з днем небесного покровителя митрополита Бориспільського і Броварського, єпископа Корсунь-Шевченківського та лаврських архімандритів, які носять ім’я преподобного Антонія Печерського. Владики подякували архіпастирю за вітання. Насамкінець було виголошене многоліття.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024