Престольне свято Браїлівського монастиря. Святкове архієрейське богослужіння (+відео)

20.06.2021

20 червня 2021 року, у Неділю Святої Трійці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Троїцькому Браїлівському монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики обителі. Дияконський чин очолив архідиякон Миколай Кравець. За літургією були піднесені особливі молитви за всіх лікарів нашої країни.

Браїлівська обитель в цей день відзначала своє престольне свято. На богослужіння прибули гості з різних єпархій України. Святкова зустріч архіпастиря відбулась біля центраьного входу в монастир. Насельниці обителі, готуючись до свята, прикрасили собор і подвір’я зеленю та різними квітами.

Після Божественної літургії відбулось вечірнє богослужіння з особливими колінопреклонними молитвами свт. Василія Великого. Також вперше після Пасхи увесь собор проспівав молитву «Царю Небесний..».

По завершені богослужіння і проповіді архієрея відбувся святковий хресний хід навколо обителі.

У храмі митрополит Варсонофій привітав ігуменю Антонію (Стеценко), священиків, монахинь та усіх присутніх з престольним святом. Владика подякував сестрам за гарно прикрашений собор і територію монастиря, за їх щоденну працю на славу Господа. Також митрополит розповів про події П’ятидесятниці і чому цей день називають днем Народження Церкви.

Після молитви віряни мали змогу поклонитись черевичку, який певний період був одягнутий на мощі свт. Спиридона Триміфунтського і людьми доброї волі був доставлений у собор на свято.

Пряма трансляція богослужіння:

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024

Маріїне стояння. Архіпастир звершив утреню з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

Увечері, 17 квітня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив утреню четверга 5-ї седмиці Великого посту з читанням Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського, в нижньому Антоніє-Феодосіївському храмі Браїлівського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили клірики обителі. За богослужіням молились: ігуменя Антонія, сестри та парафіяни Браїлівської обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Літургію Передосвячених Дарів в […]

17.04.2024

Стояння Марії Єгипетської. Як подолати «грішного життя порожнечу»?

На п’ятому тижні Великого посту у храмах звершується особливе богослужіння, яке називають Стоянням Марії Єгипетської, або Маріїне стояння. Це тривала служба, яка буває тільки раз на рік. Зазвичай це утреня четверга, яка на практиці звершується напередодні ввечері. На ній повністю прочитують Великий канон Андрія Критського (в перший тиждень Великого посту канон читали невеликими частинами з понеділка по четвер). […]

17.04.2024