Архієрейське богослужіння в селі Каришків Барського благочиння. Літія за загиблих воїнів

09.05.2021

9 травня 2021 року, у Неділю св. апостола Фоми, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі на честь св. вмч. Дмитрія Солунського села Каришків Барського благочиння.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник), настотель храму прот. Володимир Катеринчак та прот. Сергій Смей — клірик Могилів-Подільської єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Миколай Кравець у співслужінні з дияконом Андрієм Баланом.

За богослужінням були піднесені заупокійні молитви за загиблих воїнів, а також усіх мирних жителів, які постражадли і загинули під час Другої світової війни.

Під час літургії, з благословіння Предстоятеля УПЦ, настоятеля храму прот. Володимира Катеринчака за сумлінну працю на славу Церкви було нагороджено правом носіння хреста з прикрасами. Владика вдячний настоятелю та його помічникам за нелегку працю на парафії.

На соборній молитві були присутні також староста села Роман Сергійович Посполітак та благодійник Качуринець Олександр Анатолійович.

По завершені богослужіння, біля пам’ятника загиблим воїнам, архієрей звершив заупокійну літію за загиблими воїнами Другої світової війни, яких з даного села загинуло більше 300.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Перший тиждень задає настрій на весь Великий піст! Як провести кожен із днів?

Перший тиждень Великого посту відрізняється особливою суворістю не тільки щодо утримання в їжі, але й щодо розпорядку дня християнина. Як православним провести кожен із днів першого тижня Великого посту? — розповів Голова Інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент. У перші чотири дні православні християни збираються у храмі, щоб разом зі священнослужителями помолитися […]

18.03.2024

Архієрей звершив читання першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського

Увечері 18 березня 2024 року, у понеділок першої седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив читання першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. Разом з архіпастирем молились: клірики, настоятелька обителі — ігуменя Антонія (Стеценко), сестри, парафіяни та паломники монастиря. Звичайне добове коло постового богослужіння складається з великого повечір’я, […]

18.03.2024

Перший день Великого посту. Уставне ранкове богослужіння в Браїлівській обителі

18 березня 2024 року, у Понеділок 1-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив уставне ранкове богослужіння у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. За церковним уставом ранок понеділка починається з наступних богослужінь: полуношниця, утреня, 1-й, 3-й, 6-й, 9-й час, зображальні, вечірня та заупокійна літія. Таким чином богослужіння звершуються в усі будні дні Святої Чотиридесятниці. […]

18.03.2024