Митрополит Варсонофій звершив Божественну літургію у м.Хмільник (+відео)

26.11.2020

26 листопада митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Покровському храмі Хмільника.

У цей день Свята Церква відзначає пам‘ять свт. Іоанна Златоустого (347-407р.) — великого святителя, подвижника, мудрого ієрарха та проповідника.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії прот. Роман Макар, благочинний Хмільницького округу прот. Михаїл Шикирун, настоятель храму прот. Володимир Леванчук та духовенство Хмільницького благочиння.

В цьому році настоятель храму відзначав своє 60-ліття, священик вже 38 років у священному сані і з них 24 роки звершує своє служіння у Покровському храмі Хмільника.

За літургією, від імені Предстоятеля УПЦ, митрополит Варсонофій нагородив настоятеля храму прот. Володимира богослужбовою нагородою — правом носіння другого хреста.

По завершені богослужіння і архіпастирської проповіді владика подякував настоятелю за багаторічні труди на славу Церкви Христової.

Також архієреїв нагородив багатьох помічників настоятеля Грамотами Блаженнішого митрополита Онуфрія. Були нагородженні:

Юрчишена Любов Ярославівна, Бур Галина Олександрівна, Сусол Світалана Адольфівна, Висоцька Наталя Афанасівна, Бородачова Тетяна Олексіївна, Шевчук Сергій Семенович, Бородачов Олександр Анатолійович, Хортюк Олег Степанович, Петрук Олександр Петрович, Афанасенко Олег Іванович.

Також орденом св. княгині Ольги була нагороджена Леванчук Ірина Володимирівна.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024