Митрополит Варсонофій очолив літургію у Свято-Михайлівському храмі Бородянського вікаріатства

21.11.2020

21 листопада 2020 року, у день свята Собору Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі смт Бородянка.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон — керуючий Бородянським вікаріатством, настоятель храму протоієрей Віктор Талько та духовенство Бородянського благочиння.

У цей день віряни відзначали престольне свято, а також 20-у річницю освячення храму покійним Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром (Сабоданом).

В даному храмі більше 6-и років звершував своє служіння митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, будучи керуючим Бородянським вікаріатством (2012-2018р.).

Після Божественної літургії відбувся традиційний для престольного свята хресний хід навколо храму, після чого зі словами подяки до митрополита Варсонофія та усіх вірян звернувся архієпископ Пантелеімон.

Сьогодні також жителі смт Бородянка відзначають день свого містечка.

Довідка. Перший Свято-Михайлівський храм Бородянки був побудований у 1728 році. Поява церкви  відбулася в непрості часи. Тоді Бородянка перебувала на території Польщі, котра силою зброї насаджувала унію.   Одна з сумних подій в історії селища відбулася на другий день Різдва Христового 1693 року,  коли  поляки вбили багатьох православних. На місці першого храму у 1797 році збудовано другий  Михайлівський храм, який проіснував до радянських часів і був зруйнований у 30-ті роки минулого століття. Відродження святині розпочалося у 1997 році, коли Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром була звершена закладка храму. Церква  будувалася з 1998 по 2000 рік. В ювілейний рік 2000-ліття Різдва Христового храм було освячено Блаженнішим  Митрополитом Володимиром.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Оголошуємо збір гуманітарної допомоги для ченців Святогірської лаври та переселенців які там проживають

З благословення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія розпочинаємо збір гуманітарної допомоги на підтримку братії та вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській лаврі. Попередньо відправлення чергового гуманітарного вантажу від Вінницької єпархії для Святогівської лаври планується на 27 жовтня поточного року. Нагадуємо, що в Святогірській лаврі проживає велика кількість вимушених переселенців, а це понад 200 чоловік, […]

16.10.2024

У Вінниці пройде благодійна виставка-ярмарка «СВІТ ПРАВОСЛАВʼЯ» на підтримку військових та переселенців

З 27 жовтня по 6 листопада у Вінниці, на території собору Різдва Пресвятої Богородиці проходитиме благодійна ярмарка «Світ Православʼя». Під час цього заходу ми організуємо збір коштів для підтримки наших військових, які захищають Україну, та допомоги вимушеним переселенцям. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї важливої справи. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим захисникам, […]

16.10.2024

Храм Покрова Пресвятої Богородиці в Агрономічному відзначив своє престольне свято

14 жовтня 2024 року, в свято Покрова Пресвятої Богородиці місцева парафія села Агрономічного Вінницького району відзначила своє престольне свято. Божетственну літургію на честь престольного свята очолив насельник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрит Макарій (Коломієць), якому співслужили: настоятель парафії протоієрей Андрій Согур та гості у священному сані. Під час літургії підносились молитви про перемогу і благословенний мир […]

15.10.2024