Триває збір допомоги для Святогірської лаври, де проживають сотні біженців. Просимо допомогти

11.11.2020

З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, відділ Благодійності і соціального служіння розпочав вже 22-й збір гуманітарної допомоги для біженців зі Сходу, які знайшли свій притулок у
Святогірській лаврі.

Керівник відділу Благодійності і соц. служіння диякон Георгій Толчев:
«З Божою допомогою, ми з вами, починаючи з грудня 2014 р. і по цей час зібрали близько 360 тон гуманітарної допомоги з багатьох регіонів України та навіть інших країн. Люди передають до Вінниці допомогу, потім ми відправляємо в лавру.
З перших днів війни Святогірська лавра приймає тисячі біженців — це люди, які втратили свій дах над головою, немічні, похилого віку, мами з дітками. Зараз число біженців — 500 чоловік та 300 чоловік братії та послушників, які несуть послух у лаврі і скитах.
Через війну число паломників скоротилося майже на 100%, що послужило відсутністю фінансової підтримки; стало проблемно із закупівлею продуктів, оплачувати комунальні послуги і закуповувати вугілля — його треба сотні тон для опалення корпусів. Ці всі проблеми для лаври залишаються актуальними і на сьогоднішній день.
Не було відмови в притулку жодній душі, яка постукала переступала ворота обителі. Всі біженці перебували і перебувають в теплі, вони нагодовані, взуті й одягнені. А головне — під покровом Пресвятої Богородиці. Тим самим владика Арсеній показав живий приклад Христової любові.

Давайте всі разом допоможемо одному із угідь Богородиці — нашій улюбленій Святогірській лаврі, владиці Арсенію і братії утримувати біженців. Потрудімося на ниві Господній, зробимо милосердні справи, виконаємо одну з найважливіших заповідей: «Возлюби свого ближнього, як самого себе».
Просіть своїх архієреїв, благочинних, настоятелів храмів, щоб оголосили про збір допомоги на Святогірську лавру. Люди дуже швидко знесуть продукти. Звертайтеся до тих, хто може допомогти: фермерів, підприємців і не байдужих людей. Поки йде війна — лаврі потрібна допомога.
Передаю подяку від владики Арсенія, від братії і від біженців всім тим, хто бере участь в зборах допомоги. Спаси всіх Господи!

Що можна передати: овочі, фрукти, цукор, сіль, борошно, зерно, олію, консервацію у склі, засоби гігієни та побутову хімію.
Продукти приймають храми м. Вінниці: Хрестовоздвиженський храм — район Вишенька; храм Луки Кримського — біля онко лікарні; Храм Св. Ксенії Петербурзької; Св. вмч. і цілителя Пантелеімона — р-н Тяжилів. Храми відкриті щодня, говорити — на лавру.
Для звезення гум. допомоги з інших регіонів і районів Вінниці на основний склад необхідно зібрати близько 15 тис. грн. Прохання допомогти зібрати цю суму.
ЗАПЛАНОВАНА ДАТА ВІДПРАВЛЕННЯ гум. допомоги — орієнтовно у 20-х числах листопада 2020 р.


КАРТА ПРИВАТБАНКУ: 4149 4993 8107 7278 Толчев Георгій
ТЕЛЕФОН ДЛЯ ДОВІДОК — (096) 579-00-07 диякон Георгій — телефонувати у будь-який час.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Калинівському благочинні

27 березня 2024 року, у середу 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Варсонофій звершив літургію Передосвячених Дарів, у храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Лісова Лисіївка, Калинівського благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Калинівського округу протоієрей Василій Розман, настоятель храму протоієрей Антоній Бедзір, клірики благочиння та гості у священному сані. Під час літургії були піднесені особливі […]

27.03.2024

АНОНС. На Пасху організовується паломницька поїздка до святинь Святої Землі

З благословення Високопреосвященнішого Варсонофія, митрополита  Вінницького і Барського, паломницька служба «ФАВОР» організовує поїздку на Святу Землю у період Страсного тижня та свята Світлого Воскресіння Христового. Поїздка триватиме з 29 квітня по 6 травня. Паломники проживатимуть в Єрусалимі (готель розташований у десяти хвилинах пішки до храму Гробу Господнього). У програмі паломництво місцями біблійних подій, богослужіння Страсної Седмиці […]

26.03.2024