Кошти, зібрані на благодійному фестивалі у Жмеринці, були передані хворим дітям

26.10.2020

Про це повідомляє Facebook-сторінка храму св. вмч. Параскеви П’ятниці села Мала Жмеринка. Настоятелем даного храму є архім. Аркадій (Сенчуківський), який був організатором благодійного фестивалю у м. Жмеринка «Діти під Покровом Богородиці».

Дивіться також: Святковий благодійний фестиваль у Жмеринці «Діти під Покровом Богородиці». Фотозвіт

Публікуємо оригінальний текст допису:

«КОШТИ, ЗІБРАНІ НА БЛАГОДІЙНОМУ ФЕСТИВАЛІ, ЗНАЙШЛИ СВОЇХ АДРЕСАТІВ

Милістю Божою, сьогодні 22 дитини з особливими потребами міста Жмеринки та Жмеринського благочиння отримали фінансову допомогу, яку всі ми з Вами, друзі, хто брав участь у Четвертому Православному Благодійному Фестивалі «ДІТИ ПІД ПОКРОВОМ БОГОРОДИЦІ» спромоглися надати цієї осені.

Не дивлячись на складні умови проведення заходу, на певні заборони та обмеження, зміну формату проведення та малу кількість учасників, справа була зроблена. І знову вдячні дітки та батьки мають змогу підтримати власне здоров’я, хтось продовжить реабілітацію, хтось ще тільки збирає кошти, але шанси залишаються, підтримка йде і допомога не марна.

Цьогоріч на фестивалі безпосередньо, а потім ще й завдяки онлайн переказам та трансляції, була зібрана сума коштів розміром 40 тисяч гривень і розприділена організаторами відповідно до умов лікування та потреб для 22-х дітей.

В основному діти проживають в Жмеринці, але допомогу отримали також діти з парафій тих священиків району, котрі брали участь у ярмарку. Таких дітей є двоє з сіл Тарасівка та Будьки, якими опікується ієрей Олег Волкотруб, та троє з сіл Северинівка та Чернятин під опікою протоієрея Олександра Лапка.

Також, велику подяку висловлюємо благочинному Жмеринського району, протоієрею Ярославу Коромчевському, протоієрею Петру Шавулі, протоієрею Ярославу Ткачуку та усім парафіянам Жмеринщини, які цього року теж долучилися і до ярмарку, і до фестивалю.

Прикликаємо Боже благословіння на усіх Вас, друзі, учасники, організатори, співорганізатори, любі наші виконавці, вокалісти, співаки, гості. Нехай Господь не залишає Вас так, як ви не залишаєте нужденних.

Дякуємо за підтримку, молитви та благословіння керуючому Вінницькою єпархією, Високопреосвященнішому Митрополиту Варсонофію, усім, хто долучився до проведення заходу.

В основному, кошти були передані онлайн, частина з них передана особисто. З результатами переказів можете ознайомитися нижче.

Спаси всіх Господь за Ваше добро і працю. Дай Бог не залишати таких справ і ніколи не залишатися осторонь чужих проблем!»

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Субота акафіста. Похвала Пресвятої Богородиці — історія свята

У суботу 5-ї седмиці Великого посту православні християни з особливими молитовними почуттями і шаною прославляють Пречисту Богородицю Діву Марію. Цей день за церковним календарем отримав назву Похвали Божої Матері, або ж суботи акафіста. На утрені, яку зазвичай звершують ввечері у п’ятницю, у храмах співається акафіст Божій Матері «Радуйся Невісто Неневістная». У ньому прославляються події земного […]

20.04.2024

Архіпастир звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Божїй Матері

Увечері, 19 квітня 2024 року, напередодні 5-ї суботи Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Пресвятій Богородиці у Браїлівському жіночому монастирі. Архіпастирю співслужили клірики Браїлівської обителі. За богослужіням молились: настоятелька – ігуменя Антонія, сестри та парафіяни святої обителі. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить Божественну літургію у храмі великомученика Георгія […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024