Митрополит Варсонофій очолив соборне богослужіння в Літині. День тезоімеництва благочинного (+відео)

03.10.2020

3 жовтня 2020 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в смт Літин у храмі на честь свт. Миколая Чудотворця.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії прот. Роман, благочинний Літинського округу і настоятель храму прот. Олег Макар, благочинний Вінницького районного округу прот. Миколай Строк та духовенство Вінницької і Могилів-Подільської єпархій.

Сьогодні Православна Церква вшановує пам‘ять святого благовірного князя Олега Брянського (в хрещенні Леонтія). Князь був внуком святого мученика князя Михаїла Чернігівського. Після 1274 року він залишив князівство і прийняв іночеський постриг з ім‘ям Василій у Брянському Петропавловському монастирі, побудованому на його кошти. У цьому монастирі святий князь помер строгим подвижником близько 1285 року.

По завершені Божественної літургії відбулось «славління» святого князя, а також Хреста Господнього.

Після своєї проповіді митрополит Варсонофій привітав благочинного і настоятеля храму прот. Олега Макара з днем Небесного покровителя, а також з днем 55-ліття.

За заслуги перед Українською Православною Церквою та велику працю на користь парафії і Вінницької єпархії архієрей, від імені Предстоятеля УПЦ, вручив протоієрею Олегу орден св. кн. Ярослава Мудрого.

Владика подякував настоятелю за багаторічну працю на славу Церкви Христової, за щире пастирське служіння і велику любов до вірян. Протоієрей Олег, в свою чергу, вдячний митрополиту Варсонофію за спільну молитву та Його архіпастирське служіння на Вінницькій кафедрі.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024