Соборне архієрейське богослужіння у Вінниці в день свята «Воскресіння словущого»

26.09.2020

26 вересня митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та єпископ Білогородський Сільвестр (ректор КДАіС) звершили Божественну літургію пасхальним чином в день свята «Воскресіння словущого».

Божественна літургія відбулась у нижньому  храмі на честь св. вмч. Георгія Побідоносця м. Вінниці, верхній храм на честь свята «Воскресіння словущого» знаходиться на стадії будівництва.

Їх Високопреосвященству співслужили секретар Вінницької єпархії прот. Роман Макар, настоятель храму прот. Валерій Швець, ігумен Лемешівського монастиря архім. Марк (Барановський) та духовенство міста.

За літургією митрополит Варсонофій нагородив настоятеля храму прот. Валерія богослужбовою нагородою — правом звершення літургії з відкритими Царськими вратами до молитви «Отче наш..».

По завершені святкового соборного богослужіння архієреї привітали настоятеля прот. Валерія Швеця з престольним святом верхнього храму та з 50-літтям з дня народження. Владики відзначили велику багаторічну працю о. Валерія на благо своєї парафії та усієї Церкви Христової. Настоятель, у свою чергу, подякував архієреям, духовенству та усім присутнім вірянам за спільну молитву і вітання з нагоди 50-ліття.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Митрополит Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці

13 вересня 2024 року, перед початком святкових богослужінь на честь Собору святих, які у Вінницькій землі просіяли, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій провів зустріч з настоятелями храмів міста Вінниці. Під час засідання обговорювалися актуальні питання з життя міських парафій. На зустрічі було приділено увагу важливим аспектам духовної опіки вірян в умовах воєнного стану, організації богослужінь […]

16.09.2024

Клірики Жмеринського округу звершили погребіння воїна Олександра Смірнова

15 вересня 2024 року у соборі святого князя Олександра було звершено чин поховання воїна Героя Олександра Смірнова: старшого солдата 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який загинув 11 вересня у Покровську, захищаючи свободу і незалежність України. Чин погребіння воїна очолив благочинний Жмеринського округу протоієрей Ярослав Коромчевський, якому співслужили протоієрей Олег Волкотруб, протоієрей Ярослав Ткачук […]

16.09.2024

Клірики Хмільницького району звершили погребіння воїна Петра Шлапака

14 вересня 2024 року священики Хмільницького округу на чолі із благочинним протоієреєм Олексієм Бачинським звершили чин похорону загиблого воїна Петра Петровича Шлапака, жителем села Уланів Хмільницького району. Покійний із 2019 року перебував у Збройних Силах України, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Вічна пам’ять воїну Петру!

16.09.2024