Відбувся традиційний хресний хід до ікони Божої Матері «Зіновинська»

05.09.2020

5 вересня 2020 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій очолив хресний хід у Літинському благочинні до чудотворної ікони Божої Матері «Зіновінська».

Разом з архієреєм також йшли священики декількох благочинь та сестри Браїлівської обителі на чолі з ігуменією Антонією (Стеценко).

У хресній взяли участь близько 600 вірян з різних населених пунктів єпархії.

Прибувши до села Шевченка, усі помолились за Божественною літургією, яку очолив митрополит Варсонофій у співслужінні секретаря прот. Романа Макар та духовенства єпархії. Багато вірян взяли участь у таїнстві Євхаристії. По завершені літургії відбувся молебень перед чудотворною іконою Божої Матері.

Після архіпастирських настанов митрополита Варсонофія, настоятель храму на честь Усікновіння глави святого пророка Іоанна Предтечі прот. Володимир Кіщук подякував архієрею та усім присутнім за спільну молитву і духовну підтримку громади УПЦ у селі Шевченка.

Довідка: 

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 27 жовтня 2015 року загальноцерковне святкування на честь Зіновинського образу Богородиці встановлено у вівторок першої седмиці після П’ятидесятниці. «Зіновинська» ікона відома чудесами, які являла через неї Божа Матір, починаючи з XVII століття. Це — зцілення від паралічу, пухлин, хвороб очей. Ікона має особливість – очі Божої Матері на образі майже повністю закриті. Однак у 2004 році, після чудесної події, коли ікона засяяла серед ночі, люди помітили, що очі у Божої Матері на «Зіновинському» образі відкрилися. В той же час на точній копії, яка зберігалася у тому ж с. Шевченково, очі залишилися закритими. До ікони постійно приїжджають паломники не лише з України, а й далеко з-за її меж.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія у 5-у Неділю Великого посту, прп. Іоанна Ліствичника

14 квітня 2024 року, у 4-у Неділю Великої Чотиридесятниці, преподобного Іоанна Ліствичника, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі. Його Високопреосвященству співслужили монастирські клірики. За відправою також молилась настоятелька – ігуменя Антонія (Стеценко), сестри, парафіяни та паломники святої обителі. Після читання святого Євангелія, архіпастир звернувся до вірян зі словом […]

14.04.2024

Ліствиця. Сходи сходження на небо преподобного Іоанна Синайського

Преподобний Іоанн Ліствичник, пам’яті якого присвячена ця неділя Великого Посту, був ігуменом Синайської гори та залишив після себе класичний, усім відомий повʼязаний з його імʼям, твір по православній аскетиці – «Ліствицю». Починає він свою працю з цілепокладання духовного життя. А воно, насамперед, полягає, на його думку, в тому, щоб перемогти в собі самість і себелюбство, цю […]

14.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Стрітенському храмі міста Вінниці

12 квітня 2024 року, у пʼятницю 4-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у Стрітенському храмі міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: благочинний першого Вінницького міського округу протоієрей Богдан Маліновський, настоятель храму протоієрей Сергій Виговський та клірики міста. Цього дня духовенство першого міського благочиння звершили спільне богослужіння і приступили до Таїнств […]

12.04.2024