Спроба захоплення будівлі неліьної школи храму УПЦ у Вінницькому районі

23.08.2020

23 серпня 2020 року в селі Малі Крушлинці Вінницького району відбулась спроба захоплення будівлі недільної школи храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви.

Напередодні чергових місцевих виборів, коли політики один за одним заявляють про «свободу», «мир» та «високі моральні цінності», в цей самий момент на Вінниччині знову порушують і свободу, і мир, і показують відсутність будь-яких християнських та моральних цінностей.

Сьогодні, у неділю 11-у по П’ятидесятниці, під час звершення Божественної літургії у храмі УПЦ села Малі Крушлинці громада ПЦУ разом так званими активістами прийшли близько 8-ї години на територію храму, відчинили будівлю трапезної (недільної школи) та звершили там своє «служіння». Доступ до будівлі у прихильників ПЦУ був вільний, вони мали свій ключ, тому абсолютно незрозуміло чому по завершенні свого обряду у приміщенні для дітей вони почали виносити звідти диван, літературу, одяг священика та інші речі.

Поки тривала літургія представники ПЦУ вирішили провести так звані збори на території храму і, після винесення чужих речей  не зі своєї будівлі, почали міняти замок. Логіку знайти важко, але вона часто відсутня у прихильників розколу, так само як і елементарне дотримання законів України.

Настоятель храму прот. Миколай Андрощук, по завершені богослужіння, викликав поліцію та написав заяву. Поліцейські зміні замка не перешкоджали і лише спостерігали за постійним лаянням розкольників. Варто віздначити, що подібні провокації та конфлікти громада ПЦУ у даному селі полюбляє влаштовувати саме у недільні дні або великі свята Церкви.

Для вирішення конфлікту, влаштованим представниками розколу, обидві громади відправились до сільської ради. Після двох-годинного сквернослів’я зі сторони вірян ПЦУ, вдалося домовитись, що ключі від нового замка отримають і громада УПЦ – законний власник, і сільський голова. Від прихильників ПЦУ продовжували лунати погрози на адресу вірян Церкви Христової.

Прес-служба єпархії буде слідкувати за подальшим розвитком подій і просить вірян канонічної Церкви молитовно підтримати громаду УПЦ у селі Малі Крушлинці та, в разі потреби, бути готовими стати на захист релігійної громади.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024