Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю УПЦ за літургією у Києво-Печерській лаврі

17.08.2020

17 серпня 2020 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та сонму архієреї УПЦ у Києво-Печерській лаврі в день шостої річниці інтронізації Предстоятеля УПЦ.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Кам’янського і Царичанського Володимира, Новокаховського і Генічеського Філарета, Кременчуцького і Лубенського Миколая, Банченського Лонгина. У сан архієпископа возведені єпископ Васильківський Миколай та єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій.

За заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди особистих ювілеїв митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней нагороджений орденом УПЦ “Різдво Христове”, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт – орденом преподобного Агапіта Печерського I ступеня, архієпископ Новомосковський Євлогій та єпископ Макарівський Гедеон – орденом святого Володимира Великого.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після відпусту Предстоятелю виголосили многоліття. Керуючий справами УПЦ зачитав вітальні адреси, які надійшли від Предстоятелів та єпископату Помісних Церков.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви.

Блаженніший владика подякував за привітання та звернувся до присутніх зі словом.

Дивіться також: Багатотисячний хресний хід до Іосафатової долини (фото)

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Барському благочинні

29 березня 2024 року, у пʼятницю 2-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Бар. Архіпастирю співслужили: благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник) та клірики благочиння. Цього дня духовенство Барського благочиння звершили спільне гоління та приступили до причастя Святих Христових Таїнств. Під час літургії були […]

29.03.2024

Клірик Барського благочиння звершив погребіння воїна Михайла Печарського

28 березня 2024 року, у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Лука-Барська було звершено чин погребіння Захисника України – воїна Михайла Печарського, 1979 року народження, жителя села Горяни. Чин погребіння звершив настоятель Покровського храму протоієрей Іоанн Криванич, разом з кліриками благочиння. Воїн Михайло Васильович Печарський добровільно пішов боронити Україну у складі сил АТО та продовжував воювати […]

29.03.2024

«Заклики до знищення України та виправдання військової агресії неспівставні з євангельським вченням» – заява ВЗЦЗ УПЦ

27 березня 2024 року в Москві під головуванням патріарха Кирила та за участі інших священнослужителів РПЦ відбулося позачергове засідання «Всемирного Русского Народного Собора», за результатами якого був затверджений та опублікований документ під назвою «Наказ XXV Всемирного Русского Народного Собора “Настоящее и будущее русского мира”». Публікуємо заяву Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. У зв’язку з цим заявляємо, що Українська […]

28.03.2024