Уряд встановив штрафи за відсутність масок та проведення масових релігійних заходів

26.06.2020

Уряд посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень. Про це 25 червня 2020 року,  відкриваючи позачергове засідання Уряду, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, як йдеться в Постанові №392 про встановлення карантину, що була опублікована на сайті kmu.gov.ua 19 червня 2020 року,  проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі, вважається порушенням карантину та адміністративно каратиметься, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Д. Шмигаля, з понеділка Уряд уже почав акцію з накладання штрафів, переважно поки що на установи, що не дотримуються карантинних обмежень. «Але шановні громадяни, ми будемо посилювати контроль за дотриманням соціального дистанціювання, маскового режиму, дезінфекційних заходів», — сказав Прем’єр-міністр.

Згідно з відповідними змінами, що були внесені 17 червня Постановою №500, особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності та змушена буде платити штраф в розмірі 17 тис. грн.

Так, у новій редакції постанови (пункт 5) на період карантину забороняється: «Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра».

Також запроваджується посилення протиепідемічних заходів на території регіонів із значним поширенням хворих на COVID-19. Як зазначається в урядовій постанові, в таких регіонах, за поданням головного державного санітарного лікаря, можуть бути встановлені додаткові обмеження щодо проведення масових релігійних заходів.

Крім того, забороняється перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, та в громадських будинках і спорудах, до яких входять і релігійні споруди, — без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Читайте наші новини у Telegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Літургія Передосвячених Дарів у Козятинському благочинні

19 квітня 2024 року, у пʼятницю 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь пророка Божого Іллі с. Сигнал, Козятинського благочиння. Архіпастирю співслужили: благочинний Козятинського округу протоієрей Миколай Волохатий та клірики благочиння. Цього дня духовенство Козятинського благочиння звершили говіння та спільно приступили до Таїнств Покаяння і […]

19.04.2024

Митрополит Варсонофій звершив чернечий постриг у Барському жіночому монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великої Чотиридесятниці, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чернечий постриг у жіночому монастирі на честь Барської ікони Божої Матері. У чернечий чин була пострижена інокиня Матрона (Домашевська), з імʼям Матрона, на честь преподобної Матрони Солунської; а також в іночество – послушниця Марія Косюк, з нареченням імені Феодора, […]

19.04.2024

Літургія Передосвячених Дарів у Барському монастирі

18 квітня 2024 року, у четвер 5-ї седмиці Великого посту, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі блаженної Матрони Барського жіночого монастиря. Архіпастирю співслужили: благочинний у справах монастирів архім. Єнох (Торак), благочинний Барського округу архім. Серафим (Поворозник) та клірики міста. Під час літургії були піднесені особливі молитви за перемогу і про мир […]

18.04.2024