Керівник Молодіжного відділу єпархії бере участь у Всеукраїнській конференції молодіжних відділів УПЦ

16.06.2020

З благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у понеділок, 15 червня 2020 року, на Херсонщині розпочала роботу XVIII Всеукраїнська конференція голів і представників молодіжних єпархіальних відділів. Цьогоріч форум зокрема покликаний проаналізувати досвід життя парафій в умовах пандемії.

Вінницьку єпархію на конференції представляють керівник Молодіжного відділу архімандрит Аркадій (Сенчуківський) та співробітник відділу протоієрей Генадій Пугачов.

«Курсами підвищення кваліфікації» називають самі священнослужителі 5-денні Всеукраїнські форуми, які вже дев’ятий рік поспіль навесні та восени проводяться Синодальним відділом УПЦ у справах молоді. Проведення нинішньої конференції з огляду на карантинні заходи безпеки до останнього залишалося під питанням, але 12 червня з курортних закладів було знято обмеження, і понад 100 учасників з усіх регіонів України змогли прибути в селище Лазурне на Херсонщині.

Нинішній форум зокрема покликаний проаналізувати досвід життя парафій в умовах пандемії, осмислити сучасні виклики, які постають сьогодні перед церковною громадськістю. Також до розгляду запропоновані теми діяльності православних загальноосвітніх шкіл та окремих класів, досвід виховання молоді в духовних навчальних закладах, функціонування молодіжних організацій у період карантину тощо. З огляду на це до участі в роботі конференції запрошені ректор Київської духовної семінарії та академії єпископ Білогородський Сільвестр та віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін.

Відкриваючи форум, голова Синодального молодіжного відділу УПЦ архієпископ Обухівський Іона передав учасникам благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї Україні Онуфрія, який завжди наголошує на необхідності роботи з молоддю та постійних пошуків нових форм у цій роботі.

Наступні три дні буде присвячено презентаціям діяльності молодіжних відділів та нових проектів, обговоренню проблемних питань та обміну досвідом. Завершиться форум у п’ятницю, 19 червня, Божественною літургією в Свято-Олексіївському храмі с.Лазурне.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024