Відбувається чергова спроба захоплення храму УПЦ в селі Лука-Мелешківська представниками ПЦУ

30.05.2020

У ці хвилини триває чергова спроба захоплення Преображенського храму Української Православної Церкви в селі Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницької області.

Нова влада, яка вже рік як не «нова», продовжує ігнорувати відверті порушення прав вірян Української Православної Церкви. Випади проти учнів-вірян УПЦ у школах, тиск місцевих чиновників з погрозами звільнення з роботи в разі відвідування храму канонічної Церкви, нові захоплення храмів, наслідки яких знову розбиті голови простих людей (с. Задубрівка, побили вірян майже до смерті). Як довго це ще буде продовжуватись? Де та «Європа», яка постійно звучить як мантра з уст наших чиновників?        

Як повідомляє настоятель Спасо-Преображенського храму прот. Василій Альмухамед, сьогодні (30.05) після обіду до храму УПЦ в селі Лука-Мелешківська Вінницького району підійшли так звані активісти ПЦУ. Розкольники почали обзивати священика УПЦ брудними словами, що є для них абсолютною нормою спілкування, також обзивали працівників поліції. Так звані активісти, в черговий раз, прийшли до храму явно не помолитись, а вкотре показати свою наглість і відверте недотримання елементарних людських норм поведінки, що вже казати про закони України, згідно яких за рейдерство є кримінальна відповідальність. Нагадуємо, що за попередні спроби силового захоплення храму УПЦ в даному селі, при якому були постраждалі, ніхто цієї відповідальності не поніс. Безкарність породжує нове зло.

Представники ПЦУ вимагають опечатати храм. З чого б це людям, які вже не раз брали участь у відвертому рейдерстві, ще щось вимагати? Мова йде про храм – місце, де звершується літургія, де хліб і вино стають Тілом і Кров’ю самого Спасителя, а в даному випадку ще й місце щоденної молитви. Хіба можна називати таких людей християнами? Також активісти ПЦУ погрожували повісити свій замок на двері храму, як стало щойно відомо – вони вже це зробили! А також заблокували боковий вхід. У храмі знаходяться віряни УПЦ, які день і ніч вже протягом року вимушені захищати свій храм.

Серед представників ПЦУ є вчителька місцевої школи, який же приклад вона подає учням? Як після такої поведінки можна розказувати дітям як себе правильно поводити?

 Розкольники, традиційно, вибивають з рук людей телефон, ведуть себе агресивно і знову погрожують силовим захопленням храму.

Звертаємо увагу працівників правоохоронних органів, журналістів та представників влади на чергову провокацію активістів ПЦУ в с.Лука-Мелешківська, яка відбувається ще й в період карантинних обмежень в Україні і робить привід не лише до чергового рейдерства, а й піддає ризику здоров’я вірян Української Православної Церкви, які є звичайними громадянами України.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

Архіпастир відвідав Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА»

23 липня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав літній Православний дитячий табір «СТЕЖИНА ДОБРА». Архіпастир поспілкувався з організаторами та учасниками літнього табору. Цього дня у таборі відбувся концерт, де дітки змогли проявити свої таланти. Владика Варсонофій подякував отцю Петру Шавулі, директору Вʼячеславу Михайловичу Скакуну, організаторам, наставникам та учасникам за прекрасне свято, а також […]

26.07.2024

Митрополит Варсонофій співслужив Предстоятелю за літургією в Ольгинському соборі Києва

24 липня 2024 року, в день памʼяті святої рівноапостольної великої княгині Ольги, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в Ольгинському соборі міста Києва. На Малому вході Предстоятель нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського Орденом Української Православної Церкви преподобного Іова Почаївського І ступеня; настоятеля собору […]

24.07.2024

Архієрей звершив літургію у день памʼяті прп. Антонія в Браїлівському монастирі

23 липня 2024 року, в день памʼяті преподобного Антонія Києво-Печерського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Браїлівського жіночого монастиря. Його Високопреосвященству співслужили: духівник Вінницької єпархії протоієрей Олексій Мельничук, благочинний у справах монастирів архімандрит Єнох (Торак), клірики обителі та гості у священному сані. За богослужінням молилась іменинниця, настоятелька обителі ігуменя Антонія (Стеценко), […]

23.07.2024