Святкове богослужіння, освячення хрестів та куполів у храмі Стрітення Господнього м. Вінниці

08.10.2022

8 жовтня 2022 року, в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив святкову Божественну літургію та освячення хрестів та куполів для храму Стрітення Господнього міста Вінниці.

Архіпастирю співслужили: настоятель храму прот. Сергій Виговський; секретар єпархіального управління архім. Аркадій (Сенчуківський); благочинний І міського округу прот. Богдан Маліновський, клірики міста та гості свята у священному сані.

Дияконський чин очолив керівник служби протоколу Вінницької єпархії — архідиякон Миколай Кравець.

За богослужінням молилсь настоятелька Сторожинецького жіночого монастиря на честь святих Жінок-Мироносиць, Чернівецько-Буковинської єпархії — ігуменя Сусана (Кермач).

Богослужбові піснеспіви виконував хор Стрітенського храму під керівництвом протоієрея Володимира Коржевого.

Під час Літургії на Малому вході з благословіння Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архіпастир нагородив настоятеля Стрітенського храму протоієрея Сергія Виговського орденом святителя Миколая Чудотворця.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після богослужіння митрополит Варсонофій привітав настоятеля, протоієрея Сергія Виговського з днем Небесного Покровителя, а також вручив архієрейську грамоту за участь у зборі коштів на потреби Збройних Сил України. Владика також передав настоятелю подячну грамоту від полку «Сафарі» Національної поліції.

Насамкінець було звершено освячення хрестів та куполів для Стрітенського храму. Спорудження куполу над Стрітенським храмом розпочалась навесні цього року, під час повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Саму побудову каркасу та власне оздоблення куполу проводили наші хлопці з Донбасу, які поїхали сюди на роботу, але зараз вони вимушені залишитись тут як переселенці, проте купол завдяки їх трудам готовий і сьогоднішнє його підняття було присвячено в ім’я миру та любові в Україні.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

У Києво-Печерській Лаврі відзначили 950-річчя представлення її ігумена – преподобного Феодосія

16 травня 2024 року, в Києво-Печерській Лаврі звершили соборні богослужіння в день пам’яті преставлення преподобного Феодосія Печерського. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Феодосію та Божественну літургію відслужили в храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Вечірнє богослужіння та Божественну літургію у день свята звершили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський […]

16.05.2024

Антипасха. Літургія у Хрестовоздвиженському храмі Вінниці. 40-річчя протоієрея Богдана Маліновського

12 травня 2024 року, у 2-у Фомину Неділю після Пасхи, Антипасху, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: благочинний Першого Вінницького міського округу протоієрей Богдан Маліновський; настоятель храму протоієрей Миколай Давидовський та клірики міста. Під час літургії особливо помолились про перемогу і мир у нашій Української Державі, […]

12.05.2024

Напередодні Антипасхи митрополит звершив всенічну у Різдво-Богородичному соборі

11 травня 2024 року, напередодні Неділі Антипасхи та дня памʼяті преподобного Амфілохія Почаївського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Всенічне бдіння в соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Архіпастирю співслужили почесний настоятель протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук, клірики храму та гості у священному сані. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить літургію у Хрестовоздвиженському храмі […]

11.05.2024