Освячення храму та недільна Божественна літургія у Вінниці

02.10.2022

2 жовтня 2022 року, в Неділю 16-ту після П’ятидесятниці та Воздвиження Хреста Господнього, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення престолу і недільну Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері «Неупиваєма Чаша», парафії прп. Марії Єгипетської міста Вінниці.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський); прот. Василій Сонін, благочинний ІІ міського благочиння прот. Михаїл Олійник, настоятель храму архім. Євлогій (Палієнко) та духовенство міста.

Перед літургією звершився особливий чин Великого освячення храму та престолу.

Під час Літургії на Малому вході архіпастир нагородив клірика міського благочиння, настоятеля храму на честь Собору Іоанна Предтечі м. Вінниці, прот. Бориса Пентюка правом носіння митри.

За богослужінням були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після богослужіння архіпастир привітав парафіян з освяченням престолу та храму, назвавши цю подію свого роду епохальною для нашої Церкви в даний час, коли Україна знаходиться в страшних умовах війни та закликав усіх щиро молитись за переможний мир для нашої Батьківщини, за воїнів які її захищають, а також за людей доброї волі, які служать та допомагають один одному нести свій життєвий хрест.

Також архіпастир нагородив настоятеля храму — архімандрита Євлогія (Палієнка) грамотою Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з врученням Ордену Української Православної Церкви святителя Миколая Чудотворця.

Насамкінець отець настоятель подякував митрополиту Варсонофію за освячення храму та звершення Божественної Трапези Господньої.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

У Вінниці відспівали загиблого воїна Олександра Лєсніка

18 травня 2024 року, Вінницька громада прощається із полеглим захисником України – Лєсніком Олександром Юрійовичем, 4 січня 2000 року народження. Олександр став на захист Батьківщини на початку повномасштабного вторгнення. Воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії «Червона калина», був розвідником.  Загинув у бою поблизу села Вербове Запорізької області 26 липня минулого 2023 року. Та […]

19.05.2024

Літургія у Неділю Святих жінок-мироносиць в Успенському соборі міста Бар

19 травня 2024 року, у 3-тю Неділю після Пасхи, святих жінок-мироносиць, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Бар. Архіпастирю співслужили: благочинний Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник), клірики Барського округу та гості у священному сані. На Малому вході архіпастир нагородив правом носіння камілавки клірика Успенського собору міста Бар – […]

19.05.2024

Архієрейське богослужіння у Покровському храмі селища Стрижавка

18 травня 2024 року, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у храмі Покрова Пресвятої Богородиці селища Стрижавка Вінницького районного благочиння. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Вінницького районного церковного округу протоієрей Миколай Строк та клірики благочиння. Також архіпастирю співслужив клірик нашої єпархії протоієрей Вʼячеслав Кравченко, який вже третій рік захищає нашу землю на сході України. […]

18.05.2024