Митрополит Варсонофій звершив літургію у день вшанування Барської ікони Божої Матері

01.10.2022

1 жовтня 2022 року, у день вшанування Барської ікони Божої Матері, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив святкову Божественну літургію в Барському жіночому монастирі.

Архіпастирю співслужили секретар єпархії, клірики благочиння і єпархії, а також гості у священному сані з сусідніх єпархій УПЦ.

Також за богослужінням молилась настоятелька Барського та Браїлівського жіночого монастирів — ігуменя Антонія (Стеценко); Старша сестра Барського монастиря — монахиня Димитрія (Філікова), сестри, паломники та парафіяни обителі.

Богослужбові піснеспіви виконував сестринський хор під керівництвом монахині Єпистимії (Співак).

Під час Божественної літургії були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після богослужіння відбулась святкова хресна хода навколо соборного храму обителі. На завершення владика Варсонофій проситав молитву до Пресвятої Богородиці та у своєму слові побажав усім допомоги та покровительства Божої Матері.

В свою чергу настоятелька монастиря та старша сестра, подякували архіпастирю за святкове богослужіння та молитви у відродженій святині Поділля — Барському жіночому монастирі.

Насамкінець усі парафіяни разом зі своїм архієреєм зробили спільне фото біля соборного храму обителі.

Поділитись:

Читайте наші новини в Telegram, Viber

Інші новини

У Києво-Печерській Лаврі відзначили 950-річчя представлення її ігумена – преподобного Феодосія

16 травня 2024 року, в Києво-Печерській Лаврі звершили соборні богослужіння в день пам’яті преставлення преподобного Феодосія Печерського. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння з читанням акафіста преподобному Феодосію та Божественну літургію відслужили в храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Вечірнє богослужіння та Божественну літургію у день свята звершили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський […]

16.05.2024

Антипасха. Літургія у Хрестовоздвиженському храмі Вінниці. 40-річчя протоієрея Богдана Маліновського

12 травня 2024 року, у 2-у Фомину Неділю після Пасхи, Антипасху, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі міста Вінниці. Архіпастирю співслужили: благочинний Першого Вінницького міського округу протоієрей Богдан Маліновський; настоятель храму протоієрей Миколай Давидовський та клірики міста. Під час літургії особливо помолились про перемогу і мир у нашій Української Державі, […]

12.05.2024

Напередодні Антипасхи митрополит звершив всенічну у Різдво-Богородичному соборі

11 травня 2024 року, напередодні Неділі Антипасхи та дня памʼяті преподобного Амфілохія Почаївського, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Всенічне бдіння в соборі Різдва Пресвятої Богородиці міста Вінниці. Архіпастирю співслужили почесний настоятель протоієрей Олексій Мельничук, настоятель собору протоієрей Максим Мельничук, клірики храму та гості у священному сані. Нагадаємо, завтра митрополит Варсонофій звершить літургію у Хрестовоздвиженському храмі […]

11.05.2024